Functionele Osteopathie en Integratie

Functionele Osteopathie en Integratie in Friesland

De Functionele Osteopathie en Integratie (FOI) is een nieuw behandelconcept binnen de fysio/manuele therapie. De FOI gaat er van uit, dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Als één gewricht niet optimaal functioneert, is dit van invloed op alle andere gewrichten van het lichaam. De oorzaak van de pijn is vaak dan ergens anders te zoeken dan in de pijnlocatie!

Functionele Osteopathie: de behandeling

In eerste instantie zal uw therapeut met de behandeling van de wervelkolom beginnen. De wervelkolom is altijd de centrale as in het lichaam waar alles om draait. Daarom moet deze altijd als eerste worden behandeld. De behandelingen bestaan uit zachte en veilige mobiliserende technieken. U moet zich er niet over verbazen dat uw therapeut niet het pijngebied als eerste behandeld. Dat is dan ook de reden, waarom u na de eerste behandeling misschien nog geen verbetering merkt. Pas als de wervelkolom eerst weer goed functioneert, zal uw therapeut het pijnlijke gebied meer gaan ‘benaderen’.

Voordelen van Functionele Osteopathie en Integratie

  • Snel en effectief onderzoek.
  • Samenhangen zijn gemakkelijk te herkennen en te behandelen.
  • De technieken werken zeer snel en effectief.
  • De technieken zijn zacht en veilig.
  • Er bestaan voor deze therapie geen contra-indicaties.
  • Goede behandelingsresultaten zijn snel te bereiken.

Kies voor minder lichaamspijn: maak een afspraak!

Woont u in Noord-Friesland en wilt u zich laten behandelen middels Functionele Osteopathie en Integratie? Onze therapeuten helpen u graag met een gerichte therapie. Maak nu een afspraak met ons.

  • Voor mijn juiste balans in werk, prive en sport kan ik door met name de deskundigheid en het preventief voorkomen van blessures, iedereen de gerichte fysiotherapie, Shiatsu therapie en sportmassages bij Therapie- & trainingscentrum De Vesteynde van harte aanbevelen.  
    Tracy van der Ploeg